Піца – це одна з найпопулярніших страв у всьому світі. А один із основних інгредієнтів цієї чудової італійської страви – це, звичайно ж, сир. Який сир краще всього вибрати для своєї піци?
Відповідь на це питання не така проста, адже вибір сиру для піци залежить від безлічі факторів: його текстури, смакових якостей, способу приготування та багато іншого. У цій статті ми розглянемо кілька варіантів сиру, які найкраще підходять для піци та детально розповімо про їх особливості.
Моцарелла – це найпопулярніший сир для піци. Його особлива текстура та ніжний вершковий смак роблять піцу ідеально соковитою та апетитною. При нагріванні моцарелла плавиться і утворює золотисту скоринку, яка надає піці привабливого вигляду та унікального смаку. Моцарелла ідеально поєднується з томатами та базиліком, будучи класичним вибором для італійської піци.
Тип сиру | Опис | Коментарі |
---|---|---|
Моцарелла | Італійський сир напівтвердого типу з телячого молока, який плавиться і набуває розтяжності. Широко використовується для приготування піци. | Один із найпопулярніших сортів сиру для піци. |
Чеддер | Англійський твердий сир із специфічним ароматом. Має гарну розплавлюваність і приємний смак. | Дає пікантний та насичений смак піци. |
Пармезан | Італійський твердий сир, дуже солоний та гострий на смак. Використовується для посипання піци перед подачею. | Додає сирний аромат та приємну хрустку кірку. |
Гауда | Голландський напівтвердий сир з м'яким та ніжним смаком. Добре розплавляється та надає піці вершковий відтінок. | Поєднується з різними інгредієнтами та створює гармонійний смаковий баланс. |
Фета | Грецький сир із овечого чи козячого молока із солонуватим смаком та пікантною ароматикою. | Відмінний вибір для піци з оливками, помідорами та овочами. |
Класичним варіантом є пармезан з його насиченим, щільним смаком, багатим на пікантні горіхові нотки. Втім, можна взяти маасдам або інший сорт голландських сирів на ваш смак, годиться і англійський чеддер. Натріть твердий сир на середній або великій тертці і посипте рясно начинку зверху.13 лют. 2020 р.
Як краще класти сир у піцу?
Зміст:
Який сир підходить для основи першого шару? Усі думають, що сир треба посипати тертим зверху на піцу, але це не так. За класичною рецептурою, його потрібно покласти на тісто, відразу ж після того, як промазали томатною пастою. Тобто першим шаром відразу після пасти йде сир. Збережена копія
Який сир найкраще підійде для піци?
9 сирів, які найкраще підходять для піци
- Моцарелла Для класичного приготування піци і отримання сирного прошарку, що тягнеться, рекомендовано додавати Моцареллу. …
- Пармезан.
- Англійська сир Чеддер …
- Швейцарська сир Ементаль …
- Адигейська сир …
- Грузинський розсільний Сулугуні.
- Сири з пліснявою Брі та Рокфор.
- Російська сир
Який сир краще запікати у духовці?
Напівтверді сири (едам, гауда, російський, пошехонський, голландський, костромський), Гладкі і маслянисті, добре плавляться, тому їх частіше використовують для запікання. Ці сорти підходять до снеків, десертів та фруктів.
Який сир додають до піци 4 сири?
Крім моцарелли, quattro formaggi зазвичай поєднує в собі блакитний або зрілий сир, м'який (ементаль або грюєр) або вершковий сир (робіола або страккіно) та твердий сир (Пармезан або пекорино, терті).