Як зварити гречану кашу, щоб вона була розсипчастою: перевірений рецепт

Гречана каша – одна з найпопулярніших страв російської кухні. Вона не лише смачна, а й дуже корисна для організму, оскільки містить багато поживних речовин. Однак, щоб гречана каша вийшла розсипчастою та ситною, потрібно знати деякі секрети її приготування.

Перше, що слід звернути увагу, це підготовка гречки. Вона повинна бути добре промита під проточною водою, щоб видалити гіркоту та зайвий пил. Потім гречку рекомендується обсмажити на сковороді без олії до золотистого кольору. Це надасть каші неповторний аромат та розсипчасту текстуру.

Другий важливий момент – правильне співвідношення гречки та води. Щоб каша вийшла розсипчастою, потрібно дотримуватись пропорції 1:2. Тобто одну частину гречки потрібно брати дві частини води. Така пропорція дозволить крупі добре розпаритися і стати справжньою розсипчастою кашею.

Ключовим моментом у приготуванні гречаної каші є правильна техніка варіння. Після засмаження гречки та додавання води потрібно збільшити вогонь до середнього і довести кашу до кипіння. Потім вогонь слід зменшити до мінімуму та варити кашу під кришкою близько 20-30 хвилин. І найголовніше: у жодному разі не можна помішувати кашу в цей момент, щоб не розбити розсипчастість гречки.

Як зварити гречану кашу щоб була Розсипчаста
складовіКількість
Гречка1 склянка
Вода2 склянки
Сільза смаком
Масло рослиннеза смаком
Молоко (опціонально)за смаком
Цукор (опціонально)за смаком

Якщо ви не знаєте, як варити гречку, пропорції мають бути такі: 1 склянка гречки на 2 склянки рідини. Але якщо вам більше подобається в'язка каша, можна взяти 2,5-3 склянки води. Щоб гречка вийшла смачною, не забудьте додати сіль. На 1 склянку крупи вам знадобиться близько ½ чайної ложки.

Як правильно варити гречку щоб вона була розсипчастою?

Для того щоб гречка вийшла розсипчастою, її можна попередньо прожарити. Вам знадобиться промита, просушена крупа, яку потрібно обсмажити на розігрітій сковороді протягом 3-4 хвилин на середньому вогні до появи слабкого гречаного аромату.

Як покращити гречану кашу?

У процесі приготування кашу додають сіль – майже завжди. А ще можна кинути щіпку гострого перцю чилі – це зробить смак гострим та пікантним. Щоб урізноманітнити звичну страву, додайте трохи куркуми, сушений часник або цибулю. Найкращою спецією для гречки вважається кмин.

Як найкраще варити гречку?

Беремо гречку, заливаємо холодною водою у співвідношенні 1:2, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні без кришки або на мінімальному вогні під кришкою протягом 20 хвилин, доки вся вода не вбереться крупою. Якщо готуєте порцію гречки на один із прийомів їжі, використовуйте сотейник або каструлю з товстим дном.

Related Post

Рукав для запікання як користуватися в мікрохвильовій печіРукав для запікання як користуватися в мікрохвильовій печі

Обов'язково рукав потрібно проколоти зубочисткою в кількох місцях. На наступному етапі курку відправляємо в спеціальний посуд для мікрохвильові печі. Ставимо в мікрохвильовку на максимальну потужність приблизно 30 хвилин. Час приготування

Як підключити мікрофон караоке до айфону через блютузЯк підключити мікрофон караоке до айфону через блютуз

Як підключити мікрофон через Bluetooth? Підключення бездротового мікрофону до телефону Увімкніть аудіопристрій. … Активуйте на своєму смартфоні Bluetooth. … Після того, як ви активуєте модуль, девайс запропонує вам список доступних